Răsturnare de situație în dosarul Sorinei Pintea

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au renunțat la acuzațiile de dare de mită, în cazul mituitorilor din dosarul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, acuzată de fapte de corupție.

Surse apropiate anchetei susțin că reprezentanții Ministerului Public au luat această măsură împotriva celor care i-ar fi dat șpagă, pe motiv că la un eventual proces ar costa prea mult statul în comparație cu prejudiciul produs. În schimb, Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită.

Fostul ministru s-a prezentat, joi, din nou, la instanță, după ce procurorii DNA au contestat decizia prin care Tribunalul București i-a revocat măsura preventivă fostului ministru al Sănătății.

Pintea este acuzată că ar fi luat șpagă pentru un contract al spitalului din Baia Mare, pe care l-a condus.

”În perioada noiembrie 2019 –februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată anterior, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro  și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect «proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean Baia Mare», încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată în comunicatul DNA.

Pe data de 11 mai, Tribunalul Capitalei a decis continuarea cercetărilor în stare de libertate, revocând măsura controlului judiciar.

Redactor: Daniel Albu