Răsturnare de situație în anchetă de evaziune fiscală și spălare de bani de la Șantierul Mangalia

Așa au ajuns, ieri, cei 11 acuzați că ar fi prejudiciat statul român cu aproape 2,5 milioane de euro în fața magistraților constănțeni. După ore întregi de audieri, toți, inclusiv cetățeanul corean presupusul lider al rețelei, au fost lăsați în libertate. Dosarul în care sunt cercetate 32 de persoane, inclusiv persoane juridice, apartenenți ai unor firme „fantomă” prin care subcontractau lucrări de construcții nave, și emiteau documente fictive, continuă. Cît despre angajații Șantierului Naval Mangalia și complicitatea acestora, conducerea instituției a emis un comunicat de presă, prin care se dezice de orice fel de implicare.

SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi angajaţii săi nu au nicio legătură cu aspectele infracţionale „asociate în mod eronat numelui societăţii noastre în articolele publicate de o parte a mass-media locală şi centrală în dimineaţa zilei de 24.09.2014“.

Anchetatorii sunt cei care vor stabili cum stau lucrurile, de fapt. Asta după ce vor lua urma celorlalți doi doi cetățeni coreeni implicați în rețea și care se pare că au părăsit țara.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi