Raport estival al Direcției pentru Siguranța Alimentelor

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au confiscat aproximativ 500 de kilograme de produse din carne și pește. De-a lungul întregului sezon estival, au fost controlați peste 2000 de agenți economici, iar în total le-au fost aplicate sancțiuni de aproape 400.000 de lei.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a prezentat raportul activității pe întreaga perioadă a sezonului estival. În total, au avut loc peste 2000 de controale. Cantitățile de alimente neconforme confiscate nu sunt deloc de neglijat, inspectorii oprind la timp 200 de kilograme de carne și produse din carne, 250 de kilograme de pește, câte 11 kilograme de lapte și semipreparate culinare precum și 5 kilograme de produse din cofetării și patiserii.

Amenzile au totalizat 385 000 de lei, iar printre cele mai grave cazuri din această vară au fost două focare de toxiinfecție alimentară, unul în Venus, iar altul la Năvodari. Totodată a fost suspendată activitatea pentru 30 de zile a două societăți, un fast-food și un restaurant care prezentau grave deficiențe.

Din păcate, însă, procedurile interne ale direcției îi împiedică să facă publice numele celor găsiți cu nereguli. De suferit vor avea tot consumatorii care nu vor ști ce restaurante și terase să evite, riscând să cadă în aceeași capcană.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea