Răniţii din accidentul din Ungaria au ajuns in Romania

raniti accident UngariaDupă mai bine de o oră şi jumătate de zbor, avionul militar a aterizat la Baza Aeriană 90 de pe Otopeni. Acolo cei 11 răniți au fost preluați de echipajele SMURD pentru a fi transportaţi la spitalele din Capitală. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, s-a deplasat personal la Budapesta, împreună cu 11 medici și paramedici, pentru a aduce victimele acasă.

Cei trei români decedaţi în accident urmează să fie aduşi în ţară în zilele următoare, imediat după întocmirea documentelor de repatriere.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie patru autospeciale dotate corespunzător. Trei răniţi au fost internaţi la spitalul Bagdasar – Arseni, patru, la spitalul Universitar şi alţi patru, la Spitalul Floreasca, din Capitală.

Ancheta în cazul accidentului rutier din Ungaria, soldat cu moartea a trei români şi rănirea altor 18, este în plină desfăşurare. Poliţia din Budapesta a anunţat arestarea şoferului bulgar suspectat de producerea tragediei. În urma investigaţiilor preliminare, anchetatorii cred că şoferul în vârstă de 26 de ani a adormit la volan. Aşa s-ar explica lipsa urmelor de frână de pe carosabil. Microbuzul în care se aflau cei 21 de români plecase joi dimineaţă din Galaţi şi mergea spre Milano. Pasagerii se întorceau la muncă în Italia, după o vacanţă în România. Cu 20 de kilometri înainte de Budapesta, autovehiculul, care circula cu viteză redusă din cauza aglomeraţiei, a fost lovit din spate de un tir bulgăresc. Microbuzul cu români a lovit la rândul său maşina din faţă astfel s-a produs un accident în lanţ soldat cu un bilanț înfiorător: peste 30 de persoane au fost rănite, iar  trei pasageri au murit pe loc. În accident au fost implicate, pe lângă tirul înmatriculat în Bulgaria, trei microbuze şi şase autoturisme. Printre victime se aflau cetăţeni din Ungaria, Serbia şi Turcia.

Redactor: Raluca Damian