Rămâne sau nu Piața Tomis III?

Piața Tomis III ar urma să își schimbe total fața sau chiar să nu mai existe. Și asta pentru că, de multe ori, au fost făcute reclamații cu privire la comerțul ambulant din zonă. Primarul interimar, Decebal Făgădău, spune că vor fi verificate toate construcțiile autozizate sau nu, urmând ca mai apoi să fie făcută curățenie, iar piața regândită și reamenajată. În schimb, daca aceste lucruri nu vor putea fi realizate, este luată în calcul și amenajarea unui parc în toată zona, lucru care îi nemulțumește atât pe comercianți, cât și pe constănțeni.

Toți cei care trec prin Piața Tomis III se lovesc de tarabe improvizate ale comercianților de ocazie. În ultimii ani au existat mai multe reclamații referitoare la această zonă, însă în afara de câteva amenzi, nu a fost luată nicio măsură pentru ca fenomenul să fie oprit. În cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, spune că acțiunile din Piața Tomis III au început deja. În acest sens verificările polițiștilor și jadarmilor se vor înteți, astfel încât comercianții ilegali să nu mai revină. Primarul interimar amenință că va propune desfințarea pieței și transformarea ei într-un parc dacă situația nu se va ameliora.

Comercianții de ocazie care vin să-și vândă marfa în zonă spun că aleg această soluție deoarece nu au spații unde să expună marfa.

Constănțenii sunt de partea comercinților și spun că aici ar trebui să rămână piață, așa cum a fost dintotdeauna, însă, există și oameni care spun că un parc ar fi bine-venit în zonă.

Până când situația va fi rezolvată, Piața Tomis III rămâne așa cum o știm cu toții, plină de comercianți ambulanți care încearcă să-și vândă marfa așa cum pot la marginea bordurii.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea