RAJDP se reorganizează

După o iarnă cu peripeții, în care s-a jucat cu deszăpezirea drumurilor din Județ, Regia Județeană de Drumuri și Poduri va beneficia de un buget de 42 de milioane de lei. Regia va fi condusă de un administrator special, iar până la jumătatea lunii martie trebuie să prezinte un plan de reorganizare, care a început deja prin disponibilizări.

Se anunță vremuri tulburi pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri din Constanța. Activitatea regiei va fi condusă de un administrator special și supervizată de un administrator județean. Bugetul pe acest an al instituției atinge 42 de milioane de lei, bineînțeles, o mare parte din ei venind de la Consiliul Județean Constanța.

Regia trebuie să achite însă datoria de douăzeci de milioane de lei pe care o are către ANAF, iar pentru asta a început deja reorganizarea. Bineînțeles, cheltuielile vor fi reduse prin disponibilizări.

Conducerea regiei dă asigurări că situații precum cele din decembrie, în care RAJDP n-ar fi putut interveni din cauza blocării conturilor nu se vor mai repeta. Estimarea pentru sfârșitul anului 2016 este un profit de minimum două milioane de lei.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea