RAJA mai inaugurează o stație de epurare

Orașul Țăndărei beneficiază de o stație de epurare a apelor uzate la cele mai înalte standarde, grație unui proiect al S.C. RAJA S.A accesat pe fonduri europene. Tehnologiile sunt cele mai noi în domeniu. Tot procesul tehnologic este automatizat și foarte compact ceea ce înseamnă reducerea costurilor și o eficiență maximizată. În aceste condiții, râul Ialomița este protejat, apa fiind deversată după un proces complex de filtrare.

Costul stației de epurare a fost de aproximativ 4 milioane de euro, iar RAJA Constanta a contribuit cu peste 1 milion de euro.  Obiectivul a fost finalizat la timp, în ciuda lucrării complexe.

Valoarea totală a investițiilor numai în orașul Țăndărei atinge suma de 17 milioane de euro. Pe lângă stația de epurare, prin proiectele companiei constantene au fost reabilitate 7 puțuri de apă, au fost extinse 3 kilometri de aducțiuni și 16 kilometri de conducte de distribuție. În domeniul apei uzate sistemul a fost extins cu aproximativ 40 de kilometri și au fost construite de asemenea două stații de pompare. În județul Ialomița, S.C. RAJA S.A. Constanta derulează investiții de peste 58 de milioane de euro în localitățile Țăndărei, Fierbinți și Dridu. Prin lucrările executate se urmărește îmbunătățirea facilităților de acces la serviciile de apă și canalizare pentru populația acestor localități și diminuarea poluării mediului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea