RAJA Constanța vine cu o informare foarte importantă

RAJA Constanța vine cu o informare foarte importantă pentru toți consumatorii de pe raza județului, inclusiv pentru năvodăreni. În cursul zilei de duminica – 29 aprilie 2018  s-au înregistrat doua avarii majore: una la nivelul sursei Galeșu și una în zona localității Poiana. Echipele de intervenție lucrează non-stop încă din cursul nopții trecute pentru remedierea avariei.

In cursul zilei de ieri, duminica – 29 aprilie 2018, la nivelul a doua conducte de aductiune, cu diametrul de 1.200 mm, ce asigura o parte din necesarul de apa bruta de la sursa Galesu catre statia de tratare si pompare din municipiul Constanta, s-au inregistrat doua avarii majore: una la nivelul sursei Galesu si una in zona localitatii Poiana. Echipele de interventie au lucrat non-stop si in cursul noptii trecute au reusit remedierea avariei din apropierea sursei de apa Galesu si s-a reluat pomparea pe una din conductele de aductiune.  La ora actuala, alimentarea statiei de tratare si pompare Palas de la sursa Galesu se face doar printr-o singura conducta cu diametrul de 1.200 mm.

S-au facut manevrele de vane pentru ca alimentarea orasului Navodari sa se faca pe conducta de siguranta de 600 mm. Avand in vedere diametrul mai mic al conductei de siguranta, abonatii din zona de Est a orasului Navodari vor avea apa cu presiuni scazute, iar consumatorii de pe strazile Recoltei, Prelungirea Recoltei, Linistii, Macului, Apusului si Eternitatii vor fi afectati de lipsa apei potabile in acest interval de timp – luni, 30 aprilie, intre orele 11,30 si 20,30.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet