RAJA, alături de comunitate în lupta cu COVID-19

RAJA asigură comunităților în care își desfășoară activitatea servicii esențiale, de aceea, în condițiile evoluției epidemiei provocate de virusul SARS-CoV-2, s-a mobilizat pentru a face față tuturor provocărilor întâmpinate pe parcursul acestei perioade fără precedent.

În ciuda distanțării sociale, și a tuturor măsurilor impuse pentru protejarea  sănătății angajaților, dar și a abonaților proprii, la nivelul RAJA toate activitățile se desfășoară în regim de foc continuu. Pentru a asigura o apă potabilă sigură și de calitate tuturor consumatorilor, dar și un serviciu  eficient de canalizare/epurare a apelor uzate menajere, echipele regiei sunt în permanență prezente pe teren, în vederea realizării intervențiilor curente asupra sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare la nivelul localităților deservite.

Totodată, RAJA S.A. este convinsă că, pentru a depăși această perioadă critică, este nevoie de o mobilizare colectivă, de aceea este solidară cu sistemul sanitar,  ajutând la punerea în funcțiune a Spitalului Militar mobil care va fi ridicat pe stadionul „Portul” din Constanța. Spitalul Modular de Izolare şi Tratament va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă Constanţa. Prin urmare, RAJA s-a implicat activ și și-a asumat, din surse proprii, realizarea în regim de urgență, a întregii infrastructuri care va asigura necesarul de apă potabilă și colectarea apelor uzate.

În acest sens, mai multe echipe, formate din zeci de angajați ai societății, lucrează  24 de ore din 24 pentru racordarea și branșarea la sistemul de distribuție a apei potabile și de canalizare a noului spital, prevăzut cu o capacitate de peste 600 de paturi.

RAJA S.A. reamintintește tuturor utilizatorilor că apa are un rol deosebit de important în  prevenirea răspândirii Coronavirusului. Este nevoie de doar 30 de secunde pentru spălarea mâinilor cu apă și săpun pentru ca virușii să fie  ținuți la distanță.

Redactor: Mihaela Țânțaru