RAJA a semnat un nou contract la Onești

RAJA SA a  semnat, astăzi, contractul de reabilitare și modernizare a stației de epurare din Onești, componentă a Proiectului “Dezvoltarea Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Municipiul Onești în perioada 2014-2020”.

Acest eveniment marchează o nouă etapă în creșterea calității serviciilor de colectare, tratare și evacuare a apelor uzate, premise menite să asigure o dezvoltare durabilă în acest domeniu de activitate.

De asemenea, în cadrul noii stații de epurare vor mai fi realizate conducta de descărcare  și canalul de evacuare a afluentului în râul Trotuș.Tot pe parte de infrastructură, stația va avea  refăcute toate   drumurile, aleile, platformele, împrejmuirile și porțile și va fi prevăzută cu sistem SCADA în vederea operării automatizate. Actuala Stație de Epurare din Onești a fost construită în perioada 1948 – 1953 și modernizată în anul 1976. Aceasta a fost proiectată să trateze și să elimine apa menajeră uzată și apa industrială de pe platforma petrochimică Borzești, fiind o stație cu tehnologie învechită, care necesită ample lucrări de reabilitare și retehnologizare.

Prin contractul de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“, în valoare de aproximativ 80.000.000 lei, RAJA SA va construi o stație de epurare cu o capacitate de 41.500 de locuitori echivalenți, conform ultimelor tehnologii în materie, beneficiind inclusiv de treaptă de tratare terțiară cu dezinfectare UV a afluentului.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin