RAJA a semnat contractul ,,Rețele apă și canalizare Crevedia”

Regia Autonomă Județeană de Apă continuă seria de investiții cu finanțare Europeană. Compania a semnat un contract de extindere a Rețelelor de apă și canalizare în comuna Crevedia din județul Ilfov.

Contractul prevede investiții în valoare de peste 37 de milioane de lei.

Contractul de lucrări proaspăt semnat face parte din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA S.A. Constanța realizat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 600 de milioane de Euro și vizează investiții pe raza a 91 de localități din 6 județe precum Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Brașov, fiind structurat în cadrul a 50 de contracte de lucrări și 4 de servicii. Prin aceste investiții RAJA S.A. are în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare a apelor uzate, creşterea nivelului de conectare a populaţiei la reţeaua de alimentare cu apă și canalizare, ridicarea gradului de siguranţă și continuitate în funcţionarea sistemului.

Prin implementarea acestor investiţii gradul de conformare la prevederile directivelor europene va creşte de la 50,40 % la 99,66% pentru sistemul de alimentare cu apă şi de la 64,06% la 87,27 % pentru sistemul de apă uzată, totalul populației deservite în aria Proiectului fiind de 643.000 de locuitori.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin