Raed Arafat a fost desemnat astăzi în funcția de ministru al Sănătății

Raed Arafat a fost desemnat astăzi în funcția de ministru al Sănătății, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Până în prezent portofoliul de ministru al Sănătății a fost deținut interimar de premierul Victor Ponta, de la începutul lunii octombrie. Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie. Potrivit Constituției, postul de ministru interimar poate fi ocupat pentru o perioadă de cel mult 45 de zile. Premierul anunţa, în 26 octombrie, că, la expirarea celor 45 de zile, va desemna un alt membru al Guvernului să exercite această funcţie, precizând însă că, de fapt, ministerul este condus de către subsecretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în timpul guvernării Tăriceanu, respectiv în august 2007.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.