Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța a fost arestat preventiv

Miercuri a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție judecarea contestației formulată de procurorii DNA împotriva deciziei magistraților Curții de Apel București prin care Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, era urmărit penal în libertate, într-un dosar în care figurează ca inculpat și fostul său partener de afaceri, Sorin Strutinsky.

La finalul ședinței, Mazăre, care venise de la Constanța cu o geantă cu acte, părea destul de relaxat, deoarece magistrații Curții Supreme au amânat pronunțarea pentru joi.

Iar decizia venită a doua zi a fost una grea pentru edilul municipiului Constanța, care până acum a fost închis doar de două ori, timp de câte 24 de ore. Magistrații au decis ca Radu Mazăre să stea următoarele 30 de zile la… Beciul Domnesc a;a cum a numit el arestul preventiv. Asta înseamnă că edilul Constanței își va petrece sărbătorile pascale în arest, departe de familie. Reamintim că în dosarul în care magistrații au decis încarcerarea lui Mazăre, primarul Constanței este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de conflict de interese și o infracțiune de abuz în serviciu. În același dosar este arestat preventiv și Sorin Strutinsky acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Redactor: George Marinescu