Radu Mazăre nu se arată impresionat de spovedania jurnalistului Robert Turcescu

Robert Turcescu a recunoscut într-o postare pe blogul personal faptul că ar fi fost ofiţer sub acoperire în cadrul serviciilor secrete.

“Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. (…) Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, scrie Turcescu, în postarea apărută pe blogul său.

La aceasta sunt atasate, scanat, state de plata si livretul militar, in acesta din urma mentionandu-se ca Turcescu ar fi fost avansat in 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B, adică indicativul Directiei personal si mobilizare din Statul Major General, Bucuresti. Vorbele lui Turcescu nu îl impresionează însă pe edilul Radu Mazăre.

Dezvaluirea calitatii de ofiter acorperit al unui serviciu de informatii, chiar si de catre cel in cauza, reprezinta o incalcare a legii. Clubul Român de Presă recomandă tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate, timp în care să practice şi meseria de jurnalist.

Redactor: Paul Alexe / Andreea Barbu