Radu Mazăre, la „Beciul Domnesc” și trimis în judecată

Beciul Domnesc l-a primit cu brațele deschise pe Radu Mazăre, edilul municipiului Constanța. Încarcerat preventiv pentru 30 de zile, Radu Mazăre, pe lângă faptul că va petrece Paștele și 1 Mai după gratii, s-a văzut lipsit de vizitele prietenilor din Constanța, deoarece a fost mutat. Conform legislației penale în vigoare, inculpatul execută arestul preventiv în raza teritorială a instanței de fond în care se judecă dosarul. Iar cum prima instanță în dosarul prejudiciului de 9 milioane euro stabilit de către procurorii DNA este Curtea de Apel București, Radu Mazăre a fost mutat la Beciul Domnescu, adică în arestul Inspectoratului de Poliție din capitală.

Pe drumul către arest, edilul Constanței a mai primit o veste grea din partea DNA. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu pentru vânzarea mai multor terenuri. Astfel, în anul 2004, conform procurorilor, Mazăre a vândut la un preț derizoriu, de 23 euro/mp, un teren în suprafață de peste 15.000 metri pătrați, situat în zona Cazino din stațiunea Mamaia, cauzând municipalității un prejudiciu de peste un milion de euro.

Conform procurorilor DNA, la începutul anului 2007 Radu Mazăre a vândut, la un preț subevaluat, două terenuri, unul de aproape 12.000 metri pătrați și altul de peste 500 metri pătrați, din stațiunea Mamaia, cauzând Municipiului Constanța un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro.

În această cauză, Primăria municipiului Constanța nu s-a constituit parte vătămată civilă în dosarul penal, deoarece, la ultima ședință de Consiliu Local, șase dintre aleșii PSD au refuzat acest lucru, iar 11 aleși social-democrați s-au abținut de la vot.

În următoarele zile, Radu Mazăre va fi suspendat din funcție de prefectul județului Constanța. Ion Constantin a precizat că are timp 48 de ore de la primirea sentinței pronunțată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a emite ordinul de suspendare a lui Mazăre din funcția de primar al municipiului Constanța. Atribuțiile acestuia vor fi preluate de către unul dintre cei doi viceprimari: Decebal Făgădău sau Gabriel Stan.

Redactor: George Marinescu