Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel București s-au pronunțat, astăzi, în dosarul fostului  primar al Constanței, Radu Mazăre, trimis în judecată împreună ci Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC, afaceristul Cristian Borcea și alte persoane, cercetate penal pentru retrocedări ilegale. Deocamdată vorbim despre sentința dată pe fondul cauzei, deci  până la pronunțarea definitivă, inculpații mai au de așteptat.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunțat luni, 10 iulie, în dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată împreună cu alte 36 de persoane, în dosarul retrocedării plajelor și unor terenuri din Constanța. Fostul primar, Radu Mazăre, a primit 4 ani cu suspendare, Nicușor Constantinescu a luat 3 ani tot cu suspendare, iar Cristian Borcea a fost achitat. Sentința nu este definitivă, și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA pe 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Redactor: Daniel Albu