Radu Mazăre a demisionat din funcţia de primar al Constanţei

Radu Mazăre a demisionat din funcţia de primar al Constanţei. Cercetat penal în mai multe dosare şi chiar arestat preventiv, edilul a trimis demisia sub forma unei scrisori către Primăria şi Consiliul Local Municipiului Constanţa.

“Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. (…)Chiar dacă uneori am fost prea rebel sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute, imi cer iertare în faţa tuturor. Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme, drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa. Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie. Începând de astăzi (n.r. – vineri) nu-mi mai doresc o viaţă publică politică”

Mazăre a ameninţat în repetate rânduri că va renunţa la funcţia de edil, iar decizia a venit oarecum surprinzător, chiar în momentul în care magistraţii au decis să îi înlocuiască arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Prefectul judeţului Constanţa a luat act de decizia lui Radu Mazăre. Conform legii, Consiliul Local se va întruni în sedinţă pentru a alege prin vot secret, primarul interimar. De asemenea, va trebui desemnat un nou viceprimar în locul lui Decebal Făgădău, dacă acesta va deveni primar interimar. Făgădău va trebui să obţină din nou votul de încredere al consilierilor. Conform legii Administraţiei Publice locale, în termen de 90 de zile ar trebui organizate alegeri pentru ocuparea funcţiei de primar însă este puţin probabil că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care anul viitor sunt programate alegeri locale.

Redactor: Bogdan Bolojan