Radio Vacanța relansează “Brățara de vacanță”

În fiecare sezon estival zeci de copii se rătăcesc de părinți, însă, grație unei campanii, aceștia se întorc  în sigurantă la familiile lor. „Brăţara de Vacanţă – Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa” este un accesoriu ce nu ar trebui să lipească niciunui copil cât timp se află în vacanță. În acest sens, Radio Constanţa a dat start proiectului ajuns la cea de-a VIII-a ediție.

Aglomerația este unul din factorii care conduc la îndepărtarea micuților de familie. În îmbulzeala creată pe plaje și nu numai, au fost înregistrate zeci de cazuri de copii rătăciți pe plaje.  Zilnic pe litoral, salvamarii sunt asaltați de copiii care se pierd de părițiii lor, ori de adulți care nu își mai găsesc micuții. Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, pe litoral se împart brățările de vacanță. Toți cei mici primesc o astfel de brățară. În momentul în care copilul se rătăceşte pe plajă, el poate fi găsit mai uşor cu ajutorul acesteia care poartă numarul de telefon al părintelui.

Brățările sunt facute dintr-un material rezistent la apa și chiar dacă uneori se mai rup, coordonatorii campaniei oferă părinților și câteva de rezervă.

Campania se va derula până la sfârșitul sezonului estival pe întreg litoralul românesc dar și în taberele de copii de la malul marii. 32.000 de astfel de bratari, gratuite, vor fi impartite pe toate plajele, inclusiv la Sulina. Alte 30.000 vor fi oferite familiilor cu copii prin intermediul unui lanț de farmacii din toată țară.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.