RADET Constanța demarează mâine probele la rece pe rețeaua de termoficare (VIDEO)

Nu vor dârdăi de frig dar vor dârdăi de frică, spun constănțenii, care vor sta din nou ca pe ace de la lună la lună, în aşteptarea facturii de la întreţinere în timpul iernii.

Achitarea unor sume de-a dreptul ridicole la întreținere pentru niște pensii și salarii simbolice îi duce la exasperare pe constănțeni. Ca în fiecare an, asociațiile de proprietari au intrat deja în posesia formularelor tipizate pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței. De ajutor beneficiază familiile cu un venit sub 1800 de lei pe membru de familie.

Furnizarea agentului termic se face după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius. Prin intermediul sistemului dispecerat și al automatizării existente în punctele termice, reprezentanții RADET au posibilitatea să pornească, să regleze sau să oprească instalația de termoficare.

RADET atenţionează constănţenii care nu au finalizat lucrările la instalaţiile proprii să întreprindă măsuri de izolare a acestora, pentru a preveni eventualele inundaţii.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu