Puţini clienţi la brazii de Crăciun în Medgidia

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MBd9ovwqOFQ[/youtube]A trecut, deja, prima săptămână din decembrie și în piețele din Medgidia brazii de Crăciun nu prea sunt prezenţi. Un singur comerciant şi-a făcut, iar prețurile sunt pe măsura buzunarului: de la câteva zeci până la câteva sute de lei. Cine e mai chibzuit sau  strâns la pungă ar fi bine să cumpere de pe acum bradul, pentru că preţurile vor creşte în apropierea sărbătorilor.

Primii clienții au dat roată brazilor, au întrebat de preț, iar cei mai mulți au spus că sunt dispuși să aștepte o ofertă mai bună sau să înlocuiască bradul natural cu cel artificial.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva se pregăteşte pentru sărbătoarea Crăciunului, astfel că în pieţele din ţară vor ajunge aproape 52.000 de pomi de Crăciun, din care 28.000 de brazi, mai puţini decât anul trecut. În privinţa preţurilor, cei care nu concep Crăciunul fără brad trebuie să ştie că Romsilva îi vinde cu cel mult 30 de lei, fără T.V.A. Dată fiind cererea mare şi oferta limitată a regiei de stat, firmele importatoare vor face şi anul acesta bani frumoşi. Un brad de 1,7 m, din import, costa, anul trecut, până la 200 de lei. Cei mai mulţi brazi sunt adusi din Danemarca, Ungaria, Germania şi Polonia, dar şi din Olanda, Austria şi Italia, la preţuri medii de 30 de euro. De exemplu, singurii brazi apăruţi în pieţele din municipiul Constanţa provin din Germania şi se vind la preţul de 150 de lei.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Tutu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.