Puterea şi Opoziţia se pregătesc de lupta electorală pentru referendumul 29 iulie

Democrat-liberalii au început deja campania pentru referendumul din 29 iulie. Deşi n-au stabilit toate detaliile, liderii PDL au un slogan: VARA ASTA SE POARTĂ ALB. De altfel, şi la şedinţa Colegiului Director, liderii partidului au venit îmbrăcaţi în alb.

Săptămâna trecută, PDL a organizat un miting în Bucureşti, la care au participat aproximativ 2000 de oameni. Nici social-liberalii nu vor sta cu mâinile în sân în timpul campaniei pentru referendumul de destituire a preşedintelui Traian Băsescu. Toate acţiunile vor fi coordonate de doi veterani, liberalul Relu Fenechiu şi social-democratul Liviu Dragnea.

Chiar şi aşa, tabăra USL este aproape sigură de victorie.

Liderii USL au comandat un sondaj de opinie care va fi gata la sfârşitul săptămânii şi care, speră ei, va arăta că românii vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu. Referitor la referendum, premierul Ponta a avut o remarcă dură, spunând că “Nu doamna Merkel va vota în data de 29 iulie”.

Chiar și așa, șeful Guvernului de la Bucureşti nu este îngrijorat de declaraţiile făcute de cancelarul german.

Reacţia lui Victor Ponta vine la scurt timp după ce Angela Merkel afirma că “statul de drept a fost încălcat în mod inacceptabil în România”.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu