Purtarea tocurilor și efectele asupra femeilor însărcinate

Atenție, viitoare mămici! Specialiștii avertizează că purtarea tocurilor în timpul sarcinii crește riscul accidentelor . Ligamentele sunt mult mai sensibile și mai moi în timpul sarcinii, iar purtarea tocurilor le poate degrada sau întinde mai mult decât trebuie.

Sarcina este perioada cea mai vulnerabilă și mai emotivă din viața unei femei. Nu numai că bebelușul din burtică va deveni prioritatea viitoarei mămici, însă și coprul acesteia trebuie protejat de accidente și pericole care le-ar putea pune amândurora sănătatea în pericol. Femeile care erau obișnuite să poarte pantofi cu toc  înainte de sarcină, nu trebuie să renunțe la acest obicei.

Specialiștii recomandă viitoarelor mamici care nu pot renunța la tocuri,platformele deoarece nu reprezintă un risc foarte mare vis a vis de pierderea stabilității la nivelul articulației gleznei. Totodată,prin creșterea în greutate a femeii ,aceasta are tendința de a face  mult mai ușor  o entorsă. Tot din aceiași cauză apar și durerile de spate..

Tot medicii vin și cu soluțiile la astfel de probleme.

Așadar, viitoare mămici ,sarcina nu înseamnă că trebuie să purtații numai balerini sau pantofi cu talpă joasă, însa daca nu te poti desprinde de tocuri de niciun fel ,atunci urmați căteva reguli :

  • înalțimea tocului nu ar  trebui să depășească 3 cm
  • trebuiesc evitate tocurile de tip stiletto, foarte subțiri care nu oferă stabilitate mare
  • asigurați-vă că piciorul stă confortabil în ei și că glezna este bine susținută pentru a evita accidentele

Nu ne rămâne decât să vă urăm Sarcină ușoară și un bebe sănătos!

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea