Purcei gratuiți în gospodăriile populației

Ministrul agriculturii anunță că se vor da gratuit purcei, celor care doresc să îi crească. Aflați în continuare, care sunt condițiile.

Ministrul agriculturii a anunțat , în această săptămână, că pregătește un program de distribuire gratuită a purceilor, pentru crescători. Beneficiarii au obligația de a da jumătate din efectiv procesatorului, la preţuri stabilite în momentul distribuţiei, informează Mediafax. Proiectul privind distribuirea gratuită a purceilor se află în faza de avizare.

”Va continua şi programul de creştere a porcilor, pentru a spori efectivele de animale, iar pentru această zonă suntem deja cu un proiect de act normativ în faza de avizare la ministerele de linie privind porcul de rasă indigenă, şi sunt cele două rase, Mangaliţa şi Bazna, care au fost abandonate în ultima perioadă de timp. Este un program care va suscita interes pentru că astăzi când am fost la un procesator mi-a spus că abia aşteaptă să intre pe linia tehnologică cu produse specifice obţinute din porci, rasa Bazna şi Mangaliţa”, a declarat Petre Daea, citat de Mediafax.

Conform declarației ministrului agriculturii, purceii voi fi crescuți și îngrășați până la minim 130 de kilograme, apoi dați la procesator.

Redactor: Isabela Boantă