Psihiatru din Constanța, condamnat la închisoare

Un medic psihiatru de la Spitalul Clinic Județean Constanța a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare. Cadrul medical a eliberat peste o sută de rețete false, pentru persoane care nu sufereau de afecțiuni psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe rețetă. 

Medicul psihiatru constănțean Diana Lilia Bandrabur a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, fiind acuzată de fals intelectual, complicitate la înșelăciune, abuz în serviciu și complicitate la uz de fals. De asemenea,magistrații i-au interzis lui  Bandrabur să mai exercite profesia de medic.

Anul trecut, în primă instanță, cadrul medical  fusese achitat de Judecătoria Constanța, magistrații concluzionând că nu există probe din care să reiasă că  dr. Bandrabur a săvârșit infracțiunea de care a fost acuzată. Procurorii au atacat decizia la instanța superioară.

Psihiatrul  ar fi emis 115 rețete false, eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data inscrisă pe rețetă.

Conform anchetatorilor, prescripțiile medicale false au fost înaintate spre decontare Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța.

Prin urmare, medicul trebuie să plătească suma de cinci mii de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Redactor: Isabela Boantă