PSD Constanța, sub media națională

Alegerile din PSD l-au confirmat pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului. La nivel național prezența la vot a fost de 81,23 %. La nivelul județului Constanța, social-democrații s-au mobilizat ceva mai greu, procentul fiind de de 77, 92 %. Inițial procentul era ceva mai scăzut, însă lista membrilor a fost actualizată.

Candidatul unic în cursa pentru funcția de președinte al partidului, Liviu Dragnea a trecut fără emoții de proba votului, care s-a desfășurat mai degrabă sub forma unui referendum. Social democrații s-au prezentat la vot în proporție de 81,23 %. La Constanța, prezența a fost ceva mai slabă, aproximativ 78 % dintre membrii partidului prezentându-se la urne. Social-democrații constănțeni se arată însă mulțumiți de procent.

Cea mai mare prezență la vot a fost înregistrată la nivelul organizației din Murfatlar, acolo unde au votat 250 de membri deși pe listă erau înscriși doar 237, unde cel mai probabil s-au prezentat la scrutin și membri din alte localități. O prezență de aproape 100 % s-a înregistrat și la Năvodari, doar trei membri neparticipând la scrutin. Situații asemănătoare au fost și la Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Deleni sau Nicolae Bălcescu.

La nivel național, 97% dintre social-democrați au votat DA pentru Liviu Dragnea ca președinte PSD, iar 2,2% au fost împotriva promovării acestuia la șefia partidului.

Din totalul celor 8600 de pesediști care au bifat în județ doar 248 au votat împotriva lui Liviu Dragnea, iar 56 de buletine de vot au fost anulate. Cele mai multe voturi exprimate împotriva lui Dragnea, în număr de 92, au fost la Constanța acolo unde a fost înregistrat, evident, și cel mai mare număr de votanți din județ.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea