Protestele medicilor continuă şi în județul Tulcea

Membrii sindicatului Sanitas Tulcea au început seria acţiunilor de protest cu strângerea de semnături pentru declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale.

De luni, mai mullți medicii tulceni vor participa la mișcările de protest organizate la nivel național de Coaliția Profesioniștilor în Sănătate.

Motivul protestului este simplu: cadrele medicale vor creșterea salariilor pentru toate categoriile de personal din sistem, precum și acordarea tichetelor de masă.  De exemplu, Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Tulcea nu a mai acordat tichete de masă de mai bine de șase luni.

„Nu sunt fonduri pentru că actuala conducere plăteşte greşelile celei anterioare, după ce drepturile refu­zate atunci au fost câştigate acum în instanţă”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber TESA din Spitalul Judeţean Tulcea, Ştefan Popescu.

Președintele sindicatului sanitas a făcut și o adresă cu privire la programul și motivul alinierii lor în rândul unităților medicale care au ales să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile. Documentul a fost înaintat Pre­fec­turii Tulcea, Consiliul Judeţean, Autorităţii de Sănătate Publică şi conducerilor spitalelor din oraşele Tulcea şi Măcin.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru