Protestele împotriva exploatării gazelor de șist la Constanța încep pe 26 aprilie

Membri coaliției Dobrogea verde anunță că pe data de 26 aprilie, la ora 17.00, încep protestele faţă de exploatarea gazelor de șist. Până atunci însă, tot ei le vor cere reprezentanților institițiilor publice informații despre metodele de exploatare, dar vor organiza și dezbateri publice cu privire la acest subiect, pentru a informa și marea masă a populației. La întâlniri sunt așteptați atât constănțeni interesați de subiect, cât și specialiști care să comunice concluziile unor studii.

Așadar după sesiunile de informare și dezbaterile publice din aceste zile, membri coaliției au planificat déjà un miting de protest, care va avea loc cel mai probabil în parcul primăriei.

Cele 4 organizații care au făcut deja front comun și au format Dobrogea Verde sunt Grupul pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare, ONG Mare Nostrum, Centrul pentru Resurse Civice și Comisariatul pentru societatea civilă. Dacă prima dintre ele se va ocupa de partea media, cea de-a doua se va ocupa de informarea constănțenilor, alta va obține onformații de interes public, în timp ce ultima va apăra drepturile cetățenilor. Reamintim că Guvernul a aprobat acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi un al doilea mare grup petrolier din SUA pentru perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc