Protestele împotriva conducerii CNAPM au luat amploare

Protestele împotriva conducerii Companiei Naţionale Adiministraţia Porturilor Maritime au luat amploare! În lipsa directorului general, plecat la Bucureşti, directorul adjunct şi cel economic au fost cei care au intrat, în această dimineaţă, în colimatorul salariaţilor nemulţumiţi. Cei doi au reuşit să intre în sediul companiei doar cu ajutorul forţelor de ordine.  

Sindicaliştii s-au adunat şi în această dimineaţă în faţa sediului Companiei, pentru că aveau informaţia că o delegaţie de la Ministerul Transporturilor va veni la Constanţa. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, iar directorul general, Aurelian Popa a plecat la Bucureşti, cei asupra s-a revărsat furia angajaţilor au fost directorul adjunct Vasile Blănaru şi directorul economic, Mihaela Vasile. În cele din urmă, cei doi directori au cedat şi şi-au dat demisia.

Jandarmii şi poliţiştii abia au reuşit să-i ferească pe aceştia de furia mulţimii.

Sindicaliştii afirmă că au mai multe motive pentru care vor ca Aurelian Popa să fie demis. Printre acestea se numără instituirea unei taxe de acces auto pentru salariaţii care vin la serviciu cu maşini personale, încălcarea mai multor prevederi din contractul colectiv de muncă, lipsa dialogului social sau faptul ca directorul Popa are deschise trei dosare penale. În replică, Ministerul Transporturilor recunoaşte dreptul legal la protest, însă consideră inadmisibil ca reprezentanţilor conducerii unei companii să li se interzică accesul în sediu şi condamnă apelarea la mijloace violente sau la ameninţări directe la adresa conducerii CNAPMC. Ministerul s-a implicat în soluţionarea acestui conflict şi participă activ la identificarea soluţiilor necesare deblocării situaţiei.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Matei Ghioc