Protestele de la Oil Terminal au culminat astăzi

Protestele de la Oil Terminal au culminat astăzi, când directorul a fost la un pas de a fi linșat de protestatari. În cele din urmă, Silviu Wagner a cedat presiunilor și în urma negocierilor a decis să le acorde angajaților creșterea salarială cerută, de 3,4 %. Nimeni nu poate garanta însă liniștea în companie, pentru că oamenii știu una și bună: sunt hotărâți să picheteze în continuare sediul firmei, până vor obține demisia echipei manageriale.

Protestele au continuat vineri la sediul Oil Terminal. În timp ce liderii sindicali se aflau la negocieri cu cei din conducerea companiei, spiritele s-au încins afară. Angajaţii au creat o ambuscadă și au încercat să intre în clădirea în care se purtau negocierile, pentru a-I cere socoteală directorului. A fost nevoie de intervenția oamenilor legii pentru a calma spiritele.

În cele din urmă, se pare că directorul a cedat presiunilor și deși inițial le propusese sindicaliștilor să semneze un protocol prin care le corda creșterea salarială, aceștia au fost de acord numai cu actul adițional care prevede acest lucru. Pe lângă mărirea de salariu de 4,3%, oamenii s-au ales și cu promisiunea că săptămâna viitoare se va propune în consiliul de administrație revenirea la programul normal de muncă.

Cu toate acestea, angajaţii cer în continuare demisia directorului. Mai mult, ei amenință că vor picheta în continuare sediul companiei, până când întreaga echipă managerială va renunța la funcție.

Nici măcar liderii sindicali nu mai sunt siguri că pot stăpâni mulțimea dezlanțiută. Silviu Wagner spune că negocierile au decurs bine și este mulțumit că s-a ajuns la o înțelegere. În ceea ce privește demiterea lui, decizia aparține ministerului.

Deocamdată s-a așternut liniștea în curtea companiei. Asta numai până miercuri, când se va discuta propunerea de a se reveni la programul normal de muncă. Pentru ziua respectivă, protestatarii și-au anunțat prezența în număr mare în faţa sediului Oil Terminal.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc