Proteste în București

Sindicaliștii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta în fața Guvernului. Nemulțumirile lor sunt, de această dată, măsurile legislative care prevăd transferarea contribuţiile sociale de la angajator la angajat. Astfel,sindicaliștii Cartel Alfa au ieșit în stradă în jurul orei 11, deși primele autocare pline cu oameni au sosit încă de la ora 6 dimineața. La acțiune au participat inclusiv membrii ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Conducerea Cartel Alfa s-a întrunit, marți, pentru a lua, în discuție, modul în care se va organiza lupta sindicală, pentru a protesta, față de ultimele măsuri economice și fiscale ale Guvernului Tudose.                        Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat că angajaţii din sistem se vor alătura celor de la Cartel Alfa, în mişcarea de protest. Tot acesta susține faptul că, prin noul model de calcul al contribuţiilor, se va înregistra, de fapt, o scădere a veniturilor.

Liderului Cartel Alfa, Bogdan Hossu a afirmat faptul că România va avea ”încă o bilă neagră”, fiind ”ţara care încearcă să distrugă modelul european” al asigurărilor sociale.

”Nemulțumirile vizează mai ales transferul contribuţiilor de la angajator către angajat, ceea ce va detemina ca majorarea salarială anunţată pentru debutul anului 2018 să nu se regăsească, de fapt, în veniturile nete. Este un experiment care, astfel, anulează creşterile salariale. Ne confruntăm cu o nouă formă de sclavagism”, a declarat Bogdan Hossu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit estimărilor preliminare, la mitingul din Piaţa Victoriei erau așteptate câteva mii de persoane. Numai în cursul dimineții, începând cu ora 6:00, la intrarea în Bucureşti au început să vină primele autocare şi microbuze. Pe de altă parte, în zona Băneasa, au sosit 12 autocare şi 10 microbuze. Circulaţia rutieră a fost restricţionată în zona centrală a Capitalei.  între orele 8.30 şi 16.30.

Redactor: Lavinia Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.