Proteste fără precedent în Portul Constanţa

Directorul general al APMC a fost întâmpinat în această dimineaţă cu ouă şi făină. Salariaţii au au aruncat pur şi simplu cu alimente în directorul care a făcut cale întoarsă şi a renunţat să mai intre în birou. Sindicaliştii spun că acest lucru se va întâmpla în fiecare zi până când acesta va fi demis.

Este a treia zi de grevă, în care sirectorul general este împiedicat să intre în instituţia pe care o conduce. Sindicaliştii strâng semnături şi sunt hotărâţi să le trimită direct premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Pentru că nu a reuşit să intre în birou, directorul Popa s-a resemnat şi a părăsit portul flancat de poliţişti şi cu costumul pătat de albuş şi gălbenuş de ou.

Sindicalistii au mai multe motive pentru care cer demiterea lui Aurelian Popa. Printre acestea: instituirea unei taxe de acces auto pentru salariaţii care vin la serviciu cu maşini personale, încălcarea mai multor prevederi din contractul colectiv de muncă, lipsa dialogului social sau faptul că directorul Popa are deschise trei dosare penale.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna