Proteste in curtea liceului Virgil Madgearu din Constanța

Sute de elevi au scandat în curtea școlii Virgil Madgearu, suparati de faptul că nimeni din conducerea școlii nu a vrut sa le asculte doleantele. Elevii se plang de faptul ca orele 20.00, la care se încheiau cursurile, erau prea târzii pentru ei, mulți fiind navetiști. Dupa zeci de minute de protest, acestia s-au facut intelesi.

Sute de elevi au scandat in curtea liceului dorind sa se faca auziti. Într-un final, sub presiunea protestului, reprezentanți ai elevilor, însoțiți de reprezentanți de la Asociația Elevilor din Constanța, au reușit să discute cu directorul instituției, care a fost de acord să modifice orarul zilnic, astfel încât elevii să termine orele mai devreme.

Concret, s-a obținut:

– finalizarea programului școlar la 19:30, în loc de 20:00;

– revenirea la împărțirea inițială a claselor: a 9a și a 10a de după-amiază, iar a 11a și a 12a de dimineață;

– asigurarea că orice decizie majoră se va lua cu consultarea elevilor

De menționat că, inspectorul general Petrică Miu atrăgea atenția directorilor de școli asupra necesității stabilirii programului școlar astfel încât elevii și profesorii navetiști să poată ajunge la timp la microbuzele ce îi duc acasă. Având în vedere că mesajul conducerii Inspectoratului Județean Școlar nu pare să fi ajuns la conducerea Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu”, în următorul Consiliu de Administrație s-ar putea face demersurile pentru demiterea Cameliei Marcu de la conducerea liceului.

Redactor: Ana-Maria Stoica