Protest spontan la rafinăria Midia

Aproximativ 300 de angajați ai rafinăriei Petromidia au protestat, în această dimineață, nemulțumiți că nu au primit majorările salariale pe care le-au solicitat. Aceasta este a doua acțiune de protest organizată de salariații care fac parte din Sindicatul Liber Petrochimistul, în ultima săptămână. Vineri, aceștia au refuzat să intre în tura de dimineață, nemulțumiți de propunerea angajatorului de mărire a salariului cu 125 de lei brut, începând de la 1 octombrie.

Salariații de pe platforma Petromidia au intrat în grevă, joi dimineață, începând cu ora 6.00. Aceștia poartă discuții cu reprezentanții companiei, încă din luna noiembrie a anului trecut pentru o majorare salarială cu 13 procente. Nemulțumiți că li s-a propus o creștere de doar 125 de lei la salariul brut, salariații au refuzat să mai intre în tură.

Angajaţii au hotărât să organizeze acţiuni de protest deoarece marţi, 21 iunie, reprezentanţii sindicatului au avut o videoconferinţă cu o comisie a conducerii companiei, în care li s-a adus la cunoştinţă faptul că nu vor beneficia de creşterea salarială cerută.

Angajații sunt hotărâți să meargă până în pânzele albe și nu vor renunța ușor la cererile lor.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea