Protest spontan la Petromidia

Angajaţii de la pază şi curăţenie şi-au intrerupt pentru aproximativ o oră activitatea cu scopul de a-şi cere drepturile salariale, concediile şi bonurile de masă. În plus aceştia sunt nemulţumiţi că nici la acest moment nu le-au fost oferite echipamentele de vară.

Lucrează peste 250 de ore pe lună şi primesc salariu de 970 de lei. Acesta este unul dintre motivele pentru care salariaţii de la Petromodia de la departamentul de pază, protecţie şi curăţenie au ieşit în stradă. Aceştia sunt nemulţumiţi că nu le-au fost acordate zilele libere din concediul pe anul trecut şi nici banii aferenţi. În plus, lucrătorii nu primesc nici tichete de masă, chiar dacă au o decizie judecătorească în acest sens.

Preşedintele sindicatului, Petre Tancău a venit cu un mesaj din partea directorului general al Petromidia.

La discuţia cu angajaţii s-a prezentat şi directorul coordonator Ion Constantin care le-a spus celor prezenţi că vor urma niştre dialoguri pentru rezolvarea acestor probleme.

Dacă nu îşi vor primi banii pe orele suplimentare şi nici tichetele de masă, angajaţii sunt hotărâţi să acţioneze compania în instanţă.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru