Protest pe trecerea de pietoni

Protest inedit la Timișoara. Zeci de localnici au traversat încontinuu o şosea, pe trecerea de pietoni.  Deși este prevăzută cu semafoare, aici au avut loc în ultimii ani mai multe decese și accidente grave. Locuitorii cer autorităţilor să ia măsuri.

Zeci de timișoreni au ieșit în stradă cu lumânări aprinse în mâini pentru a trage un semnal de alarmă la una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din oraș. Protestatarii au traversat de mai multe ori, trecerea de pietoni, apoi au așezat lumânările în formă de cruce, la marginea drumului. Oamenii ieșiti în stradă cer ca trecerea sa fie semnalizată corespunzator, iar autoritățile sa monteze calmatoare.

Ultimul accident mortal a avut loc săptămâna trecută. Un bărbat care traversa şoseaua pe trecerea de pietoni a fost lovit în plin de o maşină. Șoferul a declarat ulterior poliţiştilor că nu l-a văzut pe bătrân și de aceea nu a oprit.

În urma cu câțiva ani, locuitorii din zona au iscălit o petiție, iar autoritățile au montat un semafor, însă acesta adeseori nu funcționează iar locul este slab iluminat.

Redactor: Cristina Niță