Protest la Spitalul Județean Tulcea

200 de cadre medicale au protestat, în această dimineață, la Spitalul Județean Tulcea. O mare parte dintre angajați sunt afectați  de scăderile salariale. Aceștia au fluierat şi au afișat mesaje precum “Sănătatea valorează mai mult de 30%”.

Protest al cadrelor medicale în Tulcea! Asistentele, infirmierele și kinetoterapeuții angajați la Spitalul Județean au primit mai puțini bani față de lunile trecute. Din cauza aplicării modificărilor legii salarizării, au fost mărite salariile, dar s-au tăiat din sporuri.

“Nu s-a umblat la salariu, dar sporul face parte din salariu. Nu este posibil să mergi acasă cu 1.400 de lei, în condiţiile în care ai trei copii, ai chirie, rate şi utilităţi de plătit”, a declarat presei preşedintele Sindicatului lucrătorilor TESA din cadrul SJU, Ştefan Popescu.

Angajații spitalului au ieșit joi dimineață în fața instituției, pentru a-și arăta nemulțumirile privind scăderile salariale.

„Îi înțeleg. Au fost înregistrate și creșteri salariale – la medici și asistentele medicale, dar pentru mulți a fost o diminuare a venitului. Nu am avut altfel cum să facem“, a declarat dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean din Tulcea.

În timpul protestului, au fost asigurate doar serviciile medicale de urgență.

Redactor: Isabela Boantă