Protest la Lumina

Cetățenii orașului Lumina au ajuns la capătul răbdării… Condițiile traficului din zonă, pun zi de zi viețile oamenilor în pericol. Astfel, aceștia au decis să iasă  în stradă pentru a protesta împortiva condițiilor din trafic dar și pentru a-și arăta indignarea față de autoritățile abilitate care, de ani de zile nu fac nimic în acest sens.

Cel mai recent răspuns din partea autorităților a venit cu jumătate de oră înaintea acțiunii de protest.

In data de 02.07.2019, D.R.D.P Constanta a demarat procedura pentru semnarea Protocolului de Colaborare intre C.N.A.I.R S.A. prin D.R.D.P. Constanta, UAT Comuna Lumina, Consiliul Judetean Constanta prin Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta pentru amenajarea intersectiei drumului national DN22(E87) cu drumul judetean DJ226. R.A.J.D.P Constanta a fost instiintata sa transmita catre Notariat documentele necesare autentificarii protocolului, fap care nu s-a realizat.Documentatia tehnica este in curs de elaborare, pana in prezent proiectantul a predat expertiza tehnica.D.R.D.P. Constanța va continua demersurile legale pentru crearea acestui sens giratoriu.

Toate aceste nemulțumiri au scos în stradă aproape trei sute de persoane din Lumina și Năvodari. Protestul s-a desfășurat chiar în locul în care toți acești oameni își doresc imperios un sens giratoriu. Este vorba despre intersecția străzii Năvodari cu șoseaua Tulcei din Lumina, DN 22 cu DJ 226.

În asentimentul protestatarilor au fost și șoferii înscriși în trafic în acel moment. Ei și-au arătat suportul prin sunetul continuu al claxonului pe toată durata traversării intersecției.

Până la ora 15:30, protestul nu a stârnit niciun ecou oficial, administrația locală din Lumina nu primise nicio reacție oficială din partea autorităților de stat abilitate.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Adrian Corchie