Protest la Constanța

În timp ce în Capitală a fost o adevărată nebunie la proteste, şi la Constanţa, aproape 500 de protestatari s-au adunat în faţa Prefecturii. Revolta lor s-a îndreptat împotriva coaliției de la putere care vrea protecție prin modificarea legilor justiției. 

Seara trecută a fost marcată de proteste și la Constanța, unde  proiectul de amendamente pentru Legile Justiției a scos în stradă aproximativ

500 de persoane. Oamenii s-au strâns în fața sediului Prefecturii pentru a-și striga nemulțumirile legate de proiectul de modificare a legilor Justiției.

„Constanța contează. Țara n-a votat hoția! Voi nu sunteți România!”, „Viitor pentru copii, nu salvare pentru hoți”, „Dragnea ești un infractor” sau „Vrem justiție independentă”, sunt doar câteva dintre mesajele protestatarilor.

Din fața Palatului Administrativ din Constanța, manifestanții au pornit în marș către sediul Partidului Social Democrat.  Seara nu s-a lăsat fără incidente. Un membru PSD rămas în afara sediului i-a filmat pe demonstranţi şi s-a luat cu ei la ceartă.

Manifestanții au începul să îl huiduie și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a pune capăt disputei. Printre protestatari s-a aflat și un cetățean American ai cărui copii locuiesc în Constanța.

Acțiuni de protest au fost anunțate duminică și la Mangalia, Medgidia și Cernavodă, însă, acestea nu au mai avut loc din lipsă de participanți.

Redactor: Oana Jărloianu