Protest inedit pentru decontarea navetei elevilor

Asociația Elevilor din Constanța, una dintre cele mai bătăioase organizații școlare din țară, care a obținut prin instanța mai multe drepturi pentru elevii din toată țara, se luptă acum și cu noul guvern.

A trimis  prin poștă premierului, ministrul Educației și ministrul  Dezvoltării mai multe colete cu revendicările lor pentru transportul județean gratuit al elevilor, povești ale unor elevi care din cauza  transportului  nedecontat au probleme financiare și, simbolic, câte un autobuz de jucărie.

Elevii din Constanța cer de 2 ani ministrilor de resort subvenționare transportului județean pentru școlarii navetiști, care din cauza costurilor ridicate ajung de multe ori, să abandoneze școala. Noul Guvern liberal a modificat regulile decontarii transportului județean pentru elevi, prin asumarea răspunderii, în luna decembrie.

Ignorată de guvernanți și de autoritățile locale, Asociația Elevilor din Constanța a recurs la un gest original. A trimis prin poștă câte un colet primului ministru, ministrului educației și ministrului transportului cu autobuze de jucărie și scrisori ale unor elevi care o duc foarte greu din princina nedecontarii drumului spre școală.

Elevii cunosc legile ca pe propriul buzunar, în timp ce guvernanții, se pare că nu. Pentru copii soluția e simplă.

Copii au avertizat că s-au săturat sa astepte si spun  că transportul elevilor a devenit un ping pong între autoritățile centrale și locale.

În zilele următoare, elevii vor merge la același oficiu poștal și vor trimite alte colete în care se va afla câte un autobuz de jucărie.

Redactor: Cristina Niță