Prostituție la nivel înalt

Soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Andreea Marta, dar şi sora ei, Magdalena Lungu, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, pentru proxenetism. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este, însă, definitivă. Ele au fost reţinute de procurorii DIICOT, fiind acuzate că racolau, pentru prostituţie, tinere de la concursuri de frumuseţe. Acestea se prostituau în hoteluri de lux din Bucureşti, dar şi în Elveţia şi Monaco.

Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe numele Andreei Marta soţia  fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar şi surorii sale Maria Magdalena Lungu, acuzate că ar fi condos o reţea de prostituţie de lux! Decizia instanţei a fost contestată de avocatul Andreei Marta la Curtea de Apel Bucureşti. Până la judecarea contestaţiei, unii dintre cei implicați în acest dosar, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu şi Valentin Panait vor fi încarceraţi.

Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco. Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă. Începând cu anul 2010, Andreea Marta, sora sa, Maria Magdalena Lungu, și alte două persoane ar fi constituit într-un grup criminal organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie.

Potrivit Poliției Române, “clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste”. Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membri grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 de euro.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu