Prostituția capată un nou statut

Cea mai veche meserie din lume are șanse mari să se dezvolte în România! Asta după ce, în Noul Cod Penal ce intră în vigoare de la 1 februarie, prostituția nu mai este stipulată ca o infracțiune! O veste care are darul să le bucure pe cele care practică prostituţia.

Cu alte cuvinte, în loc de drumuri la secțiile de poliție și dosare penale, prostituatele vor putea să scape cu o simplă amendă contravențională de la poliție. Mai grav este că această prevedere nu impune niciun fel de restricții pentru cele care se ocupă cu prostituția. Sute de amenzi neplătite zac pe birourile autorităților, iar asta o spun chiar ele.

Tentaţia unor câştiguri aşa zis uşoare, incomparabil mai mari decât cele obţinute într-un loc de muncă, să-i spunem, obişnuit, le face pe aceste tinere, multe dintre ele minore, să ignore pericolele la care se expun.

Nu e de mirare ca astfel de fete sunt tinte extrem de usoare in traficul de carne si proxenetism. Referitor la ultimele doua `indeletniciri`, in Noul Cod Penal raman infractiuni pedepsite cu dosar penal si inchisoare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.