Proprietățile speciale ale uleiului de oregano

Oregano este un condiment nelipsit din bucataria italienească si, treptat, a devenit si preferatul gospodinelor din Romania. Gustul său amărui oferă mancării o aromă deosebită.

Uleiul volatil de oregano se extrage direct din plantă si are drept componente active carva crol si timol, substante cu proprietati antioxidante.

Uleiul volatil este diferit de cel alimentar. Studiile cercetatorilor au aratat că extractul natural are puternice proprietati dezinfectante si elimină microbii din organism. Pentru a beneficia de intrebuintarile sale curative, asigurati-vă că produsul are o concentratie de 70% de carva crol.
Poate fi aplicat direct pe rană sau portiunea de piele iritată. Pentru problemele digestive, puteti adauga in cana de lapte sau suc natural cateva picaturi din uleiul volatil de oregano.

Actioneaza rapid si indeparteaza iritatiile stomacale si infectiile daunatoare.

Specialistii avertizează că excesele pot dauna sanatatii. Astfel, o cantitate mare de ulei volatil de oregano incetineste capacitatea organismului de a absorbi fierul. Tocmai de aceea, in timpul tratamentului naturist, trebuie sa mancati spanac, ficat fiert si banane.
Dieta cu uleiul volatil de oregano actionează rapid, fiind un produs concentrat si vei uita de infectiile care nu iti dau pace, neplacerile stomacale si problemele respiratorii.