Promise de autorități și așteptate de cetățeni, stațiile de autobuz au aparut în Medgidia

Din păcate, modul în care este amplasat unul dintre aceste refugii pune în pericol participanții la trafic. De asemenea, există voci care susțin că se încalcă regulile de circulație.

Vestea că statul în picioare în frig, ploaie sau ninsoare pentru a aștepta autobuzul a luat sfârșit i-a bucurat pe locuitorii din Medgidia. În toate zonele din oraș se pot observa stațiile pentru călători. Însă, cea amplasată în zona Hidrofor dă mari bătăi de cap atât șoferilor cât și locuitorilor care tranzitează zona.

Întrebat despre situația stației din zona Hidrofor Niculae Păun directorul DGDPP Medgidia răspunde.

Cu toate acestea codul rutier prevede foarte clar:

Art. 142, pct. g – Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 m înainte și după acestea.

De asemenea conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 referitor la circulația pe drumurile publice

Art 6 (6) Staţiile mijloacelor de transport public de persoane situate în apropierea intersecţiilor, se amenajează la cel puţin 50 m înainte sau după acestea.

Cetățenii au așteptat nerăbdători montarea noii stații. Însă, când au observat locul unde a fost amplasată oamenii au rămas dezamăgiți.

Aceste probleme care există în Medgidia se pot constata doar dacă mergi pe jos și mai ales dacă „vrei să le vezi”. Așadar oamenii le recomandă celor plătiți din banul public să își facă treaba cu responsabilitate!

Redactor: Nicoleta Antohi