Proiectul privind construirea stațiilor de transfer a deșeurilor la Hârșova și Deleni s-a încheiat

Scopul acestuia a fost creșterea standardelor de viață și de mediu din județul Constanța. Valoare totală a proiectului a fost peste 201 milioane lei. Mai mult de jumătate din sumă a fost contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene.

România s-a angajat în urmă cu mai mulţi ani să scape de gropile de deşeuri neconforme cu standardele europene. Prin finalizarea proiectului “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Constanta” locuitorii orasului beneficiază de închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din localitățile Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar și Techirghiol și de construcția în localitățile Hârșova și Deleni a doua stații de transfer .

Investițiile, in valoare totală de peste 200 de milioane de lei, vor contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de mediu durabile, pentru un viitor sigur și curat al județului Constanța. Se vor realiza economii de costuri ca urmare a recuperării produselor reciclabile și producerii de compost , se vor reduce efectele vizuale neplăcute și riscurile pentru sănătatea publică.

Termenul de finalizare a celor două staţii a fost inițial 15 decembrie 2015, însă lucrările s-au finalizat recent.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes