Proiectul “Fii Responsabil” la Cernavodă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b2NEwXf61Ds[/youtube]Copiii din Cernavodă care vor face dovada că ştiu să selecteze colectiv vor fi premiaţi cu câte o bicicletă în cadrul unei tombole organizate de Zilele Oraşului. Aceştia trebuie să strângă plastic, hârtie sau doze de aluminiu pe care le vor depune la punctual de colectare din Parcul Central

Spre deosebire de alte campanii ce vizează selectarea colectivă, de data aceasta copiii sunt în prim plan. Micuţii care se vor implica în mod direct în proiectul “Fii Responsabil” vor primi pentru effort biciclete.

La campanie pot participa toţi locuitorii din Cernavodă care au între 3 și 14 ani. Aceştia trebuie să strângă 2 kg de plastic, 1 kg de hârtie sau 1 kg de doze de aluminiu. Punctul de colectare este în Parcul Central și va funcționa până pe 16 august  între orele 08:00-17:00 de luni până duminică. Fiecare copil participant va primi din partea organizatorilor un talon de tombola.

Colectarea selectivă începe cu fiecare dintre noi, spun iniţiatorii proiectului care vor ca exemplul celor mici să fie urmat şi de adulţi. Aceştia avertizează că dacă nu se fac progrese vizibile în ce priveşte reciclarea deşeuri­lor menajere, sancţiunile pe me­diu pe care le vor suporta au­tori­tăţi­le şi, implicit, cetăţenii vor fi de ordinul a zeci de milioane de lei pe zi.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.