Proiectul educaţional Academica BNR a ajuns la final (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B00rF9_vdA0[/youtube]Timp de o săptămână, Universitatea Ovidius a fost gazda celei de-a doua ediţii din 2012 a Academica BNR. Proiectul, lansat în 2011, este un forum la care participă specialiştii băncii centrale şi cadrele didactice din universităţile partenere.

Profesorii au fost „şcoliţi” de BNR într-ale economiei şi finanţelor, astfel ca formatorii să transmită ulterior studenţilor cele învăţate. Ministrul Finanţelor a fost şi el present la Constanţa, la încheierea lucrărilor proiectului BNR pentru a arăta nivelul României din punct de vedere financiar din 2005 până în 2011.

La lucrările forumului, găzduite de Universitatea „Ovidius”, cele 40 de cadre didactice participante, rectori şi prorectori ale celor 17 universităţi partenere, reprezentanţi ai comunităţii academice şi financiar-bancare locale au avut posibilitatea de a dezbate subiecte de mare actualitate din domeniul economic, expuse într-un cadru interactiv de către membrii Consiliului de Administraţie şi specialişti ai BNR. Scopul final al proiectului este creşterea nivelului de cultură financiară în rândul tinerilor.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.