Proiectul de lege care ar urma să oblige medicii să declare bunurile…

Proiectul de lege care ar urma să oblige medicii să declare bunurile la casierie pentru a fi fiscalizate i-a indignat deja pe pacienţi. Cei mai mulţi nici nu vor să audă că bunul pe care ei ar dori să-l dea medicului care a avut grijă de ei trebuie împărţit cu statul. Oamenii de la ţară sunt chiar şi mai sceptici: ei nu ştiu cum va reuşi statul să le impoziteze găina sau ouăle, ori cum ar urma să le lase la casierie.

Fiscalizarea bunurilor care sunt primite de medici ca atenţii a stârnit reacţii dintre cele mai diverse. Conform legii, orice fel de bun ar trebui să treacă prin casierie pentru a fi impozitat. Numai că oamenii mai în vârstă, de la ţară, după cum chiar ei o recunosc, sunt obişnuiţi la fel ca înainte de 1989, să aducă doctorilor diverse bunuri din gospodărie. Dar ce merită doctorii şi ce merită statul până la urmă ?

Alţii nu sunt deloc împăcaţi cu astfel de practici de stimulare a medicilor.

Proiectul de lege urmează să fie terminat până pe 26 august, urmând să intre în dezbatere publică. Până atunci, spitalele mai au răgaz să se organizeze. Timpul pentru reorganizare a fost prelungit chiar de ministrul Bănicioiu care a decis ca ziua Porţilor Deschise în unităţile sanitare, ce urma să aibă loc pe 22 august, să se amâne.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea