Proiectul CORAI, la final

Proiectul Corai a ajuns la final. Programul a fost demarat de Asociația Community Aid Romania, în parteneriat cu Primăria și Biblioteca Medgidia Filiala Nord. Activitatea s-a desfășurat sub denumirea „Consiliere, orientare, responsabilizare prin abordare informativă – CORAI”.

Organizatorii spun că programul și-a propus să educe și să informeze populația din orașul Medgidia cu privire la modalitățile de prevenție a cancerului de sân și a cancerului de col uterin. De asemenea, pe această cale, s-a contribuit la creșterea numărului femeilor care depistează în faze incipiente afecțiunea ca urmare a efectuării controalelor periodice de specialitate.

Grupul țintă al proiectului a fost reprezentat de un număr de 2.000 de persoane din comunitatea locală și din localitățile învecinate. Acestea au fost informate și educate în prevenție prin intermediul activităților organizate. La final, organizatorii au declarat că au reușit să ducă la bun sfarșit tot ce și-au propus

În perioada următoare organizatorii vor continua seria activităților de educare și informare în prevenție, în Medgidia și în alte localități ale județului Constanța.

Educația în prevenție este foarte importantă, deoarece o comunitate informată va putea lua mai uşor măsurile necesare pentru eradicarea acestor afecțiuni.

Redactor: Paul Alexe