Proiecte pentru sezonul 2013 (VIDEO)

Nici nu s-a terminat bine acest sezon estival că autoritățile locale de pe litoral au deja planuri pentru vara lui 2013. Acestea au fost prezentate în cadrul unei întâlniri la care au participat președintele Federației Patronatelor din Turism și secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pricipalele subiecte abordate au fost creionarea unui plan de promovare, ridicarea calității serviciilor de pe litoral cât și stabilirea priorităților fiecărei stațiuni. Numărul record de turiști înregistrat în acest sezon pe litoral le dă încredere autorităților că este loc și de mai bine dar pentru asta este nevoie de o bună strategie de marketing și de un master plan.

Pentru îmbunătățirea condițiilor și creșterea numărului de turiști, primarii stațiunilor de pe litoral au deja o strategie bine pusă la punct. Un exemplu în acest sens este edilul din Năvodari, Nicolae Matei, care a făcut investiţii considerabile pentru dezvoltarea potenţialului turistic al localităţii. Rezultatele nu au întârziat să apară. Numai în acest sezon, 15.000 de turiști au ales Năvodariul  drept destinaţia de vacanţă. Nicolae Matei promite să nu se oprească aici și are planuri mărețe pentru vara anului 2013. El este dispus să colaboreze oricând cu investitorii care sunt interesați de orașul Năvodari.

Pentru promovarea stațiunii Eforie primarul Ovidiu Brăiloiu solicită sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Conform acestuia zona de plajă Belona are nevoie de o amenajare urgentă, iar Taberele de copii nu ar mai trebui lăsate în paragină.

Pe de altă parte, președintele FPTR, Mohammad Murad îi îndeamnă pe primari să nu se blocheze în probleme și să își stabilească încă de pe acum cărei categorii de turiști se adresează.

În vederea soluționării problemelor existente cum ar fi delimitarea admininstrativă, proiectele depuse privind modernizarea stațiunilor, accesarea a cât mai multori fonduri europene, atragerea a unui număr cât mai mare de investitori, autoritățile locale, patronatele de turism cât și hotelierii au propus întălniei mai dese și nu doar la început și sfârșit de sezon.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu