Proiecte pe fonduri europene, în întârziere

Platformele pentru biciclete un alt program pe fonduri europene care poate fi ratat de autoritățile locale constănțene. După numeroase termene de prelungire,  proiectul care a fost semnat încă din anul 2013 trebuie terminat până în luna iunie, altfel întreaga sumă va fi suportată de autoritățile locale.

Proiectul platformelor pentru biciclete este în pericol de a nu fi terminat la timp. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este luna iunie, în caz contrar autoritățile constănțene riscă să suporte de la bugetul local întreaga sumă, care nu este deloc una de neglijat. Valoarea întreagă a proiectului la care participă și Primăria Orașului Balcik este de 1 milion și 500 de mii de euro.

Primăria Constanța se chinuie să obțină avizele necesare, iar asta ar mai dura ceva timp. Cu toate acestea, managerul proiectului estimează un termen de-a dreptul optimist: sfârșitul acestei luni.

Proiectul vizează achiziționarea a 390 de biciclete care vor fi dispuse în 24 de stații situate atât în Constanța cât și în Stațiunea Mamaia care vor fi gestionate cu ajutorul unui server. Ele ar urma să fie puse în mod gratuit la dispoziția constănțenilor pe baza unui card. Locuitorii orașului nu cred însă că proiectul va fi terminat în timp util.

Proiectul a fost semnat în anul 2013, iar suma cu care ar fi trebuit să contribuie autoritățile locale este de numai 33 000 de euro. Bineînțeles, în cazul în care proiectul va fi terminat la timp.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea